Productconfigurator

  Ze laten die klant lekker een ander kleurtje plakken op dat product en dan noemen ze het een productconfigurator. Wij niet dus! De productconfigurator die wij ontwikkeld hebben voor Profielnorm, Europese marktleider op het gebied van mezzanine vloeren, maakt van de klant een ingenieur.

  Via de browser kunnen klanten overal in Europa een vloer ontwerpen in een omgeving die automatisch rekening houdt met de geldende richtlijnen voor het land waar de klant zich bevindt. De klant kan zelf bepalen hoever de kolommen van elkaar moeten komen te staan en waar zich trappen bevinden. Tegelijk echter laat de configurator alleen die constructies zien die rekentechnisch mogelijk zijn.

  Dankzij het gegenereerde 3D model kan de klant precies zien of de vloer naar wens is en hoe die in het echt eruit ziet.

  Maar dat is nog niet alles. De klant krijgt ook meteen live de prijzen te zien. Dankzij de koppeling met het door ons ontwikkelde ERP-systeem kan met één druk op de knop de offerte gegenereerd en verstuurd worden. Kijk, dán praat je pas echt over een configurator!

  Integratie

  WebsiteFactory is onderdeel van ProAutNorm, een full-service automatiseringsbedrijf. Omdat de lijntjes in ons bedrijf heel kort zijn, kunnen we verregaande integratie bewerkstelligen tussen web en automatisering.

  De voor Profielnorm ontwikkelde productconfigurator is gekoppeld aan het eveneens in-house ontwikkelde ERP-systeem. Beide zijn gekoppeld aan het klantenportaal waarin opdrachtgevers toegang hebben tot openstaande aanbiedingen, lopende projecten en facturatie. En dan hebben we het nog niet over het door ons ontwikkelde CMS, YourMonitor, dat Profielnorm in staat stelt content op de website aan te passen en toe te voegen.


  Wil je ook een échte configurator?