5 voordelen van een 3D product configurator

Door Shira van Ginkel − 14 januari 2021

Een 3D product configurator is een ideale manier om jouw online verkopen een boost te geven. Hierover schreven we al in onze vorige blog. De mogelijkheid om online een offerte aan te vragen bestaat al bij veel bedrijven, maar een 3D product configurator gaat een stap verder. Met behulp van een 3D product configurator kunnen jouw (potentiële) klanten online de producten customizen en samenstellen. In deze blog lees je meer over 5 voordelen van een 3D product configurator.
 

1. Toon een uniek aanbod


Verkoop jij maatwerk producten voor je klanten? Dankzij een op maat gemaakte 3D product configurator kunnen jouw klanten de producten online samenstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos, van het aanpassen van een kleur tot het samenstellen van een tuinhuisje. Wij zorgen ervoor dat de product configurator aansluit bij de wensen van jou en jouw klant. Zo kun je online een uniek aanbod bieden voor klanten.
 

2. Een laagdrempelige manier voor de klant


Boost jouw verkoopresultaten met behulp van een 3D product configurator. Normaal gesproken moest de klant altijd contact opnemen voor meer informatie over de maatwerk mogelijkheden of aanpassingen. Nu kunnen jouw klanten zelf online aan de slag met de door hen gewenste producten. Op een laagdrempelige manier kan de klant een eigen product naar wens samenstellen. Ze zullen hierdoor geen druk voelen vanuit jullie als bedrijf en kunnen vrijblijvend aan de slag.
 

3. Bespaar tijd en verlaag de foutenmarge


Bespaar tijd voor jouw organisatie en/of medewerkers. De 3D product configurator zorgt op basis van de input voor een offerte. Dit bespaart daarom tijd voor jou of jouw medewerkers. De aanvragen die via de configurator binnen komen hoeven niet meer handmatig omgezet te worden in een offerte. Daarnaast wordt de foutenmarge verlaagd omdat de informatie vooraf in de configurator is gedefinieerd. Zo is de klant blij met een razendsnelle offerte en kunnen jullie als organisatie focussen op andere facetten.
 

4. Beschikbaar op elk apparaat en voor elke branche


Of jouw klanten nu op een mobiele telefoon, tablet, laptop of desktop een product willen samenstellen, met de configurator is dat mogelijk. Dankzij de schaalbaarheid geeft de product configurator op elk apparaat een duidelijk overzicht. Daarnaast is een 3D product configurator voor elke branche te gebruiken. Wij zorgen ervoor dat het volledig op maat wordt gemaakt, zo sluit het uitstekend aan bij jouw branche, doelgroep en huisstijl.
 

5. Maak gebruik van de waardevolle data


Een configurator is onderdeel van jouw website en kan daarom waardevolle data opleveren. Denk bijvoorbeeld aan de tijd die mensen besteden aan het samenstellen van een product of waar mensen eventueel afhaken. Daarnaast kun je dan deze mensen een eventueel ander passend aanbod doen of ze op een andere manier verder helpen. Het wordt geheel op basis van jouw wensen gemaakt.
 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?


Ben je benieuwd wat wij voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen op dit gebied? Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze professionals staan voor je klaar en helpen je graag verder!

Neem vrijblijvend contact met ons op