De vindbaarheid van jouw website

Door Shira van Ginkel − 11 februari 2021

In onze vorige blog heb je kunnen lezen dat jouw website het online visitekaartje van jouw bedrijf is. Nu heb je een fantastische website laten maken door WebsiteFactory en is het van belang dat mensen jouw website weten te vinden. Met de huidige alwetende zoekmachines is het gevonden worden als een speld in een hooiberg. Bezoekers krijgen in minder dan een halve seconde vele resultaten en artikelen voorgeschoteld in zoekmachines. Nu is het de vraag, sta jij bij de juiste zoektermen bovenaan of in ieder geval op de eerste pagina(s)?
 

De vindbaarheid van jouw website


Het is van belang dat potentiële kopers jouw website eenvoudig kunnen vinden. Zoekmachines kunnen soms onverklaarbaar en eigenzinnig zijn. Het ene moment sta je op de eerste pagina op Google en het andere moment heeft Google voorkeur voor een andere website. Wat ga je hieraan doen en hoe ga je ervoor zorgen dat je vindbaar bent? Dit kan met behulp van zowel gratis als betaalde mogelijkheden. WebsiteFactory helpt je hier graag bij!
 

Search Engine Optimization


Of in het Nederlands, zoekmachineoptimalisatie. Je komt het vaak tegen als ‘SEO’. SEO is bedoeld om ervoor te zorgen dat jouw website hoger scoort in de zoekresultaten van zoekmachines. Je optimaliseert met SEO de websites met als doel een betere organische positie. SEO wordt vaak omschreven als gratis, echter gaat er veel tijd in zitten. Het voordeel is wel dat je niet betaalt per klik of per conversie. Als je eenmaal goed scoort met SEO en dit goed onderhoudt, levert het ‘gratis’ verkeer op naar jouw website. Waar Google Ads en Social Media-advertenties mogelijk direct resultaat opleveren, is SEO een langetermijninvestering. Het is een maandenlang proces geduld is hierbij van belang. Helaas sta je niet van de een op de andere dag op een betere positie.
 

Search Engine Advertising


Of in het Nederlands, adverteren in zoekmachines. Veruit de meest gebruikte zoekmachine is Google met het bijbehorende programma Google Ads. Google Ads is een mooie manier om je vindbaarheid en zichtbaarheid in de zoekmachine te vergroten. Op basis van de gewenste zoekwoorden en advertenties gaan we aan de slag met een vastgesteld budget per dag. Een groot voordeel is dat je controle hebt over je uitgaven en de conversies, na het instellen, kunt uitlezen. Zo weet je meteen wat een investering oplevert en kun je de budgetten ook aanpassen op basis van de resultaten. SEA kan geheel op basis van jouw wensen worden ingevuld. Wil je op bepaalde momenten geen geld uitgeven en niet vertoond worden of wil je juist extra budget gebruiken op bepaalde momenten? We gaan ervoor zorgen dat het allemaal juist wordt ingesteld. Vervolgens gaan we aan de slag met het optimaliseren van de campagnes.
 

Social Media


Uiteraard kan ook Social Media gebruikt worden voor de promotie van jouw website, producten of services. Eenvoudig kan je zelf berichten plaatsen en delen met de volgers. Belangrijk is dan om een netwerk op te bouwen, zodat de berichten ook door anderen worden gezien. Daarnaast is het mogelijk om aan de slag te gaan met Social Media advertenties. Een betaalde optie om jouw mogelijke doelen te halen. Leid bezoekers naar een bepaalde pagina op de website of laat ze zich inschrijven voor een nieuwsbrief. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt hier een groot aantal mensen mee bereiken. Belangrijk is wel om je doelgroep te kennen, of te leren kennen. Zo bereik je de juiste mensen en dit zal uiteindelijk het meeste resultaat opleveren. Het gaat tenslotte niet allemaal om de aantallen op de website, maar het uiteindelijke resultaat voor jouw bedrijf.
 

Wij helpen jou bij de vindbaarheid van jouw website


Wil jij graag hulp bij een van deze onderdelen of misschien wel alle verschillende onderdelen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder en gaan samen met jou aan de slag om de vindbaarheid te verbeteren. Samen gaan we voor het beste resultaat.

Neem vrijblijvend contact met ons op