De besmettelijkheid van een goede teamspirit

Door Thomas Moors − 15 april 2020

Virus

Ons leven is op dit moment, nu de Coronacrisis heerst, toch wel even anders dan anders. Spannende tijden die bij ons allemaal toch wel een bepaald gevoel hebben losgemaakt. Natuurlijk willen we er niet aan toegeven, maar de enorme impact van het kleine virus op ons dagelijks leven valt niet te ontkennen.

Des te spannender om in deze tijd ook nog eens te beginnen bij een nieuw bedrijf in een nieuwe functie als lead developer. Kennis maken met je nieuwe teamleden via videobellen, dat is best een beetje raar. Je hoort ze al denken: “Komt die gast zich nou met onze gang van zaken bemoeien terwijl we hem nog nooit in levende lijve hebben gezien?” Wellicht denken ze dat helemaal niet, maar het was toch even wennen in een nieuwe werkomgeving die ook nog eens virtueel is.

 

Besmettelijk

Het is inmiddels een week later en ik kan zeggen dat ik heel blij ben de sprong in het diepe te hebben gemaakt. Wie had gedacht dat je meteen zoveel vertrouwen gegund wordt? Dat doet je goed.

Het enthousiasme van mijn nieuwe collega’s slaat ook op mij over. Het is besmettelijk! Contact met klanten met collega’s, advies geven, delegeren, langetermijnvisie vastleggen, technische dingen uitzoeken: ik ben in mijn element. Het is afwisselend, uitdagend werk dat voldoening geeft.

Nu wil ik natuurlijk ook een impact gaan maken, vechten voor dit bedrijf dat mij deze kans geeft. Maar wat neem ik mee, wat ga ik in gang zetten?

 

Vaccin

Ik wil dit gevoel teruggeven, een voedingsbodem creëren voor een gezonde bedrijfscultuur, zelfbewust ownership en een continue verbetering van de processen. Kortom dingen waarbij we ons zoveel mogelijk immuun maken voor bureaucratie en andere gevaren die niet in dienst staan van het team of het bedrijf.

Zo’n teamspirit werkt als een vaccin tegen allerlei negativiteit die het werk kan beïnvloeden. Samen met m’n collega’s ga ik me dus toeleggen op het versterken van het team en de techniek waar we als team voor staan.

En dat kan ook alleen door al het vertrouwen dat ik nu al voel vanuit het team en het bedrijf.


Wie wij zijn?


Bekijk hier ons team